Generell / 03.05.2018

Sök till Århus journalistkurs

Anmälan till Nordisk Journalistcenters kurs i Århus har öppnat. Bild: Nordisk Journalistcenter. Bild:
Ansökningstiden till Nordiska Journalistcentrets populära Århus-kurs pågår som bäst. Årets kurs ordnas i Århus, Oslo och Bryssel 21 oktober – 9 november 2018. Det handlar om en tre veckor lång kurs, ”Århus 2018: Tryck på Norden", för journalister från de nordiska länderna. Målet är att få en djupare inblick i det nordiska samarbetet och i EU frågor. I år läggs dessutom särskild vikt vid rollen som journalist "på och i sociala medier". På kursen behandlas också säkerhetspolitik, migration, klimatfrågor och energi. Särskilt fokus finns också på Ryssland och på landets kontakter mot väst och norr. En av dem som deltog i kursen var journalisten Ann-Sofi Berger från Österbottens Tidning. Så här säger hon om kursen på NJC:s webbplats: "Jag har rekommenderat kursen till många och tycker att den är speciellt bra om man har jobbat som journalist i ca 10-20 år och vill utöka sitt kunnande och kontaktnät samt få ny inspiration till sitt arbetsliv. Om man tar vara på det som kursen ger, vilket är väldigt mycket, så kan det förändra ens karriär." Läs mer: https://njc.dk/kursus/aarhus-kurset-2018/ Ansök senast 5 juni via Nordiska Journalistcentret. Kursavgift: 35 000 DKK. Jokes, Stiftelsen för journalistisk kultur har beviljat stipendier för kursavgiften och för resekostnader. Stipendierna kan sökas efter att man fått en plats på kursen. För ytterligare information om Jokes stipendier, kontakta ombud Anna Kähkönen. Tfn 050 551 3961, toimisto@jokes-saatio.fi, www.jokes-saatio.fi. Sök stipendium via Jokes elektroniska system.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.