Generell / 15.04.2021

Nytt tvåeuros specialmynt firar journalistiken

Onsdagen 14 april emitterades ett nytt specialmynt med temat journalistik och öppen informationsförmedling som stöd för demokratin. Specialmyntet har valören 2 euro.Specialmyntet släpps i 800 000 exemplar och är det första specialmyntet för 2021. Finlands Journalistförbund firar 100 år i år. Tidigare har Posten firat med ett specialfrimärke och Suomen Moneta med ett guldmynt. "Specialeuromyntet har utformats av Hannu Jasoni Veijalainen. De stiliserade mans- och kvinnofigurerna på aversen och informationsnätverken som slingrar som ett band symboliserar det öppna utbytet av information i den finländska journalismen. Bildmotivet omges av text: JOURNALISMI • JOURNALISTIK och i nedre kanten årtalet 2021", skriver Suomen Moneta. Detaljerade uppgifter om specialmyntet hittar du på Suomen Moneta. Bild: Suomen Moneta.    

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.