Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Ny chans att söka till karriärrådgivningen

I september delas årets sista platser ut till Journalistförbundets populära karriärrådgivning. Anmälan öppnar 8 september och de 60 första får plats.

Nya platser till karriärrådgivningen delas ut

I år erbjuder Journalistförbundet 150 medlemmar en möjlighet att delta i kostnadsfri karriärrådgivning. Rådgivningen är inte ett löfte om nya jobb men den hjälper dig att hitta dina professionella styrkor och målsättningar. Tillsammans med din handledare kan du till exempel diskutera om du skulle passa som företagare, hur du bygger en Likedin-profil och hur du utvecklar ditt professionella varumärke. Karriärrådgivning erbjuds även på svenska!

Utbildningen riktar sig till personer i arbetslivet eller till personer som har sikte på arbetslivet. I rådgivningen ingår tre telefonsamtal, webbhandledning och eget arbete. I en lyckad rådgivning ingår minst 25 timmar arbete, flexibelt utspritt på max tre månader. Om du avbryter handledningen utan ett läkarintyg kräver förbundet tillbaka en avbokningsavgift på 400 euro.

I september delas årets sista platser ut, 60 personer får plats. Anmälan öppnas 8 september klockan 8.00 på adressen urapalvelut.fi/journalistiliitto. För att kunna anmäla dig behöver du ditt medlemsnummer som finns på presskortet.

Du kan registrera dig i tjänsten på förhand och du kan också registrera dig utan att söka en rådgivningsplats. På så sätt får du tillgång till ett öppet webbibliotek om arbetssökning.

Obs. Försäkra dig om att du betalat din medlemsavgift. Ifall du är osäker kan du göra det påjasenmaksut@journalistiliitto.fi. Vi granskar medlemsuppgifterna för dem som anmält sig. Förbundets utbildningsombud Nina Porra ger ytterligare information: Nina.Porra@journalistiliitto.fi.