Nyheter / 13.10.2016

Nu kan du söka Jokes stipendium

Dessutom utlyser Jokes stipendier för språkkurser (både färdiga paket och sådana som den sökande skräddarsyr åt sig själv) samt stipendier för att delta i specifika kurser. Kurserna är Långa texter & redigering (Pitkä teksti & editointi), Gör videon med din mobiltelefon (Mobile journalism) och Nära läsaren i tidningen och på webben (Lukijaa lähelle lehdessä ja verkossa)

Ansök om stipendium senast den 11 november 2016 klockan 17.00. Stipendieansökan görs i Jokes elektroniska ansökningssystem på https://www.aspicore-asp.net/jokes/.

Läs mer om stipendierna och om anvisningarna på Jokes webbplatshttp://www.jokes-saatio.fi/sv/nyt-haettavat-apurahat/

Så gör du en bra stipendieansökan

Journalistförbundet ordnar en stipendiekväll för sina medlemmar 17 oktober 2016 klockan
15–18.30 på förbundets kansli i Helsingfors. Evenemanget går på finska men du kan ställa frågor på svenska.

Passa på att ställa frågor om att göra stipendieansökningar och om att få stipendier. På plats finns bland andra kanslichef Marita Seitsalo från stiftelsen Alfred Kordelin. Hon berättar vilken sorts projekt Kordelins stiftelse stöder. Ombud Anna Kähkönen från Jokes ger tips på hur man gör en bra stipendieansökan

 

Evenemanget är gratis men för att delta bör du anmäla dig. Deltagarna bjuds på kaffe. Anmäl dig på: http://www.freet.fi/tapahtumat/apurahailta/

 


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.