Generell / 23.08.2023

Medlem – ta del av höstens kurser

Som medlem i Journalistförbundet har du tillgång till ett stort utbud avgiftsfria kurser, utbildningsdagar och andra evenemang. Nedan hittar du ett plock ur höstens utbud. September: FT Teija Waaramaa håller ett webbinarium om hur man blir en bättre talare – om retorik och om hur man använder sin röst. Webbinariet hålls 28 september. Välkommen att bekanta dig med  Puistokatu 4 – ett hus för vetenskap och hopp och att höra mer om hållbar journalistik. Evenemanget ordnas av Finlands frilansjournalister och av Frilansavdelningen FAO och är öppet för alla medlemmar. Besöket ordnas 4 september. Anmäl dig senast 30 augusti på Finlands frilansjournalisters webbplats. Oktober Journalisten Mar Cabra grävde i Panamapappren, belönades med Pulitzerpriset och blev utbränd. Hur kan du själv undvika att bli utbränd på grund av jobbet? Kom med på Mar Cabras webbinarium om välmående. Evenemanget Avoiding burnout in an always-on culture ordnas 4 oktober. Läs mer och anmäl dig här. Studentseminariet ordnas i Helsingfors 13–14 oktober. Det här är årets evenemang för alla våra studentmedlemmar, med intressanta föreläsare, trevligt sällskap och mycket annat. Förbundet bjuder på mat, logi och resor till seminarieorten för dem som bor utanför huvudstadsregionen. Studentseminariets program är i huvudsak på finska. Anmälan öppnar senare på denna sida. November Hur kan man beakta queer-perspektiv i journalistiken och i annan kommunikation? Temat behandlas av bland andra vetenskapsjournalisten Juha Matias Lehtonen. Datum och mer info kommer senare. Under senhösten ordnas en kurs i mobil journalistik under ledning av journalisten Kitta Kohonen. Hon har hållit samma kurs tidigare för förbundets medlemmar och de har alla varit väldigt populära. Datumen fastställs inom kort. Dessutom Som medlem i Journalistförbundet kan du delta i föreningen ProComs utbildningar för kommunikatörer till medlemspris. Läs mer om samarbetet med ProCom här. Ifall du har önskemål om förbundets utbildningsutbud kan du kontakta utbildningschef Nina Porra (Nina.porra (at) journalistiliitto.fi.   I förbundets evenemangskalender hittar du alltid senaste nytt om aktuella utbildningar och evenemang.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.