Nyheter / 09.01.2017

Medielaget har kört i gång

Medielaget – Mediakunta, Journalistförbundets andelslag för professionella i mediebranschen, inleder sin verksamhet i dag måndagen 9 januari 2017. Du kan nu ansluta dig till andelslaget eller börja med att bekanta dig med andelslagets verksamhet på webbplatsen Mediakunta.fi. Webbplatsens svenska översättning är på gång och öppnar inom kort. Lanseringen av Medielaget firas i dag under festliga former i Helsingfors. Intresset för festen var stort och alla rymdes tyvärr inte med. Det kommer ändå att ordnas fler evenemang om Medielaget under detta år och info om andelaget finns på webben.  

Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.