Nyheter / 14.12.2016

Välkommen på lanseringsfest

Journalistförbundets andelslag Medielaget – Mediakunta inleder sin verksamhet 9 januari 2017. Samma dag firas det nya bolaget i Journalistförbundets kansli. Välkommen med på festen!

Lanseringsfesten för Medielaget, Finlands Journalistförbunds nya bolag för proffs i mediebranschen, är flyttad till en ny adress. Det stora intresset för lanseringsfesten överraskade förbundet. De första 70 platserna reserverades på några timmar och efter det har många medlemmar tagit kontakt för att höra sig för om extra platser. Vi vill att fler ska rymmas med och valde därför att flytta festen till en annan plats. Lanseringsfesten ordnas den 9 januari i företaget Microsoft Flux utrymmen. Adressen är Högbergsgatan 35, Helsingfors.

Det finns 40 platser till. Reservera din plats via webblanketten (blanketten öppnar tisdagen 20.12). Platserna kan fyllas snabbt så tveka inte med din anmälan om du vill vara med.

Anmälan stängs måndagen 2 januari klockan 16.00 eller när alla platser är fyllda. Vi bjuder på bubbel och tilltugg och överraskningsprogram. Kom och träffa kolleger, Medielagets verksamhetsledare Maiju Mitrunen och passa på att ansluta dig till Medielaget bland de första!

Vad? Medielagets (Mediakunta) lanseringsfest.

Var? Microsoft Flux, Högbergsgatan 35, 00130 Helsingfors.

När? Måndagen 9 januari klockan 16–18.

Hur? Anmäl dig via en blankett som finns i Journalistförbundets evenemangskalender.

Redigerad (18.12): OBS! Evenemanget är fullbokat. Vi informerar om eventuella lediga platser på webben.

Redigerad (19.12): Informartion om ny plats för festen samt om nya platser till festen tillagda.

Ny logo

Medielaget har också lanserat en logo. Logon har designats av illustratören och serietecknaren Aiju Salminen.

”Lejonet finns också i Journalistförbundets vapen. Lejon är flockdjur och ett andelslag är en sorts flock. Lejon är dessutom ståtliga djur", säger Aiju Salminen.


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.