Nyheter / 14.12.2016

Välkommen på lanseringsfest

Journalistförbundets andelslag Medielaget – Mediakunta inleder sin verksamhet 9 januari 2017. Samma dag firas det nya bolaget i Journalistförbundets kansli. Välkommen med på festen!

Lanseringsfesten för Medielaget, Finlands Journalistförbunds nya bolag för proffs i mediebranschen, är flyttad till en ny adress. Det stora intresset för lanseringsfesten överraskade förbundet. De första 70 platserna reserverades på några timmar och efter det har många medlemmar tagit kontakt för att höra sig för om extra platser. Vi vill att fler ska rymmas med och valde därför att flytta festen till en annan plats. Lanseringsfesten ordnas den 9 januari i företaget Microsoft Flux utrymmen. Adressen är Högbergsgatan 35, Helsingfors.

Det finns 40 platser till. Reservera din plats via webblanketten (blanketten öppnar tisdagen 20.12). Platserna kan fyllas snabbt så tveka inte med din anmälan om du vill vara med.

Anmälan stängs måndagen 2 januari klockan 16.00 eller när alla platser är fyllda. Vi bjuder på bubbel och tilltugg och överraskningsprogram. Kom och träffa kolleger, Medielagets verksamhetsledare Maiju Mitrunen och passa på att ansluta dig till Medielaget bland de första!

Vad? Medielagets (Mediakunta) lanseringsfest.

Var? Microsoft Flux, Högbergsgatan 35, 00130 Helsingfors.

När? Måndagen 9 januari klockan 16–18.

Hur? Anmäl dig via en blankett som finns i Journalistförbundets evenemangskalender.

Redigerad (18.12): OBS! Evenemanget är fullbokat. Vi informerar om eventuella lediga platser på webben.

Redigerad (19.12): Informartion om ny plats för festen samt om nya platser till festen tillagda.

Ny logo

Medielaget har också lanserat en logo. Logon har designats av illustratören och serietecknaren Aiju Salminen.

”Lejonet finns också i Journalistförbundets vapen. Lejon är flockdjur och ett andelslag är en sorts flock. Lejon är dessutom ståtliga djur", säger Aiju Salminen.


Inas Hamdan till Svenska seminariet i Helsingfors

Bland andra journalisten Inas Hamdan från Sydsvenskan och journalisten Johanna Aatsalo gästar Svenska seminariet i Helsingfors.

Journalistreglerna förnyas – fyra nya punkter föreslås

Arbetet med att förnya journalistreglerna går vidare. Enligt förslaget ska journalistreglerna få fyra nya punkter. Målet med förnyelsen att uppmuntra medierna till mer transparens.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.