Nyheter / 13.10.2016

Livestream från Journalistikdagen

Fredagen 14 oktober samlas hundratals medieproffs från hela landet till den nationella Journalistikdagen i Helsingfors. Ifall du inte kan delta i evenemanget på plats så kan du ändå följa med det via webben – i realtid. Länken till sändningen hittar du på Journalistförbundets webbplats, via förbundets Facebooksida och Twitterkonto.

Du kan också delta i diskussionen via ett chattfönster (Viestiseinä). Meddelanden som skickas till chattfönstret visas upp på en skärm i evenemangets stora sal och på adressen viestiseina.com/jp16.

Om du vill skicka ett eget meddelande till chattfönstert kan du göra på tre sätt:

  • På adressen viestiseina.fi/jp16

  • Genom att skicka ett sms till numret 12154. Meddelandet bör ha följande format: JP (mellanslag) (ditt eget meddelande). Priset är det samma som för ett vanligt sms.

  • De bästa Twitter-meddelandena publiceras också. Använd hashtaggen #jp16.

 

Programmet finns på www.journalistiliitto.fi/jp/.


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.