Nyheter / 13.10.2016

Livestream från Journalistikdagen

Fredagen 14 oktober samlas hundratals medieproffs från hela landet till den nationella Journalistikdagen i Helsingfors. Ifall du inte kan delta i evenemanget på plats så kan du ändå följa med det via webben – i realtid. Länken till sändningen hittar du på Journalistförbundets webbplats, via förbundets Facebooksida och Twitterkonto.

Du kan också delta i diskussionen via ett chattfönster (Viestiseinä). Meddelanden som skickas till chattfönstret visas upp på en skärm i evenemangets stora sal och på adressen viestiseina.com/jp16.

Om du vill skicka ett eget meddelande till chattfönstert kan du göra på tre sätt:

  • På adressen viestiseina.fi/jp16

  • Genom att skicka ett sms till numret 12154. Meddelandet bör ha följande format: JP (mellanslag) (ditt eget meddelande). Priset är det samma som för ett vanligt sms.

  • De bästa Twitter-meddelandena publiceras också. Använd hashtaggen #jp16.

 

Programmet finns på www.journalistiliitto.fi/jp/.


Inas Hamdan till Svenska seminariet i Helsingfors

Bland andra journalisten Inas Hamdan från Sydsvenskan och journalisten Johanna Aatsalo gästar Svenska seminariet i Helsingfors.

Journalistreglerna förnyas – fyra nya punkter föreslås

Arbetet med att förnya journalistreglerna går vidare. Enligt förslaget ska journalistreglerna få fyra nya punkter. Målet med förnyelsen att uppmuntra medierna till mer transparens.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.