Nyheter / 25.08.2016

Lär dig filma som en expert – med din smarttelefon

Robb Montgomery, en erfaren utbildare inom mobilvideon kommer till Helsingfors i september. Journalistförbundet erbjuder sina medlemmar en chans att delta i en kostnadsfri utbildning med honom den 8 september klockan 17.30–19.30. Platsen är förbundets kontor i Hagnäs.

Montgomery har hållit kurser bland annat för New York Times, CNN, Reuters och för otaliga skolor och högskolor runt om i världen.

Utbildningen är kostnadsfri och erbjuds enbart förbundets medlemmar. Kursspråket är engelska. Anmäl dig på http://tapahtumat.journalistiliitto.fi.pwire.fi/tapahtumat/mobiilikurssi-8.9/

De 50 första som anmält sig ryms med. Kvällen inleds klockan 17 då förbundet bjuder på kaffe och tilltugg.

Bekanta dig med kvällens tema på: Filming video interviews - Framing tips: https://vimeo.com/115805849

För ytterligare information, kontakta utbildningsombud Nina Porra, nina.porra(a)journalistiliitto.fi


Pressfrihetsindexet – pressfriheten försämrats i Östeuropa

Pressfriheten är allt mer hotad i Europa, visar Reportrar utan gränsers (RSF) pressfrihetsindex. ”Tyvärr kan man säga att Putins gift sprider sig inom EU”, säger Kaius Niemi, ordförande för Reportrar utan gränser rf.

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.