Generell / 03.11.2021

Koll på klimatmötet med hjälp av Jpodden

Marianne Sundholm och Peter Buchert gästar Jpoddens elfte avsnitt och diskuterar rapportering kring klimat och miljö. Bild:
Svenska Yles Marianne Sundholm och Hufvudstadsbladets Peter Buchert gästar Jpoddens elfte avsnitt och diskuterar klimatjournalistik. FN:s klimatmöte COP 26 i Glasgow har börjat. Hur är det att jobba som journalist under ett klimatmöte med över 30 000 deltagare från hela världen? Hur hittar man berättelser som berör? Och behöver man längre övertyga hemmaredaktionen om att klimatjournalistik behövs varje dag, året runt, inte bara då det råkar vara ett toppmöte. "Man rapporterar ju inte bara om fotboll under fotbolls-VM", säger Buchert. I samtalet med programvärden Magnus Londen berättar Buchert och Sundholm om hur klimatjournalistiken förändras och om hur de bemöter frågor om den egna vardagen. Många verkar nämligen utgå från att klimatjournalister ska leva möjligast klimatsmart och föregå med gott exempel. Lyssna på podden här eller via Apple eller Spotify. Du får givetvis kontakta oss på jpodden@journalistiliitto.fi. med ris och ros, önskemål om gäster och teman eller annars bara.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.