Generell / 04.09.2017

Karriärrådgivningen kör snart igång

Om en dryg vecka, onsdagen 13 september, är det dags för höstens första karriärrådgivning.  Karriärrådgivningen är öppen för alla medlemmar i förbundet och lämpar sig både för dig som nått högt i karriären och för dig som letar efter en ny riktning. Karriärrådgivningen inleds med ett en timmes långt webbsänt seminarium onsdagen 13 september klockan 17.00. Du får höra med om rådgivningen och kan ställa frågor i chatten. Fler detaljer om karriärrådgivningen hittar du här. Wbbseminarierna och webbrådgivningen som ingår i programmet är på finska. Den som genomfört minst en av de tre webbutbildningarna (arbetssökning, karriär och kunskap och välmående) kan delta i utlottningen av en plats till personlig telefonrådgivning. Sammanlagt 89 platser delas ut. Den som får en plats till personlig rådgivning kan välja att tala med en coach på svenska eller finska. UP Partners, företaget som ger karriärrådgivning, har nämligen en svenskspråkig coach Krister Botelli som ger rådgivning åt Journalistförbundets medlemmar. Vill du höra mer om hans styrkor kan du se en video med Botelli där han berättar mer om karriärrådgivningen.

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.