Generell / 26.03.2019

Karriärrådgivningen börjar 1 april

Journalistförbundets karriärrådgivning passar i år också arbetslösa arbetssökande som vill uppfylla kravet på aktivitet, i enlighet med aktiveringsmodellen.Andra nyheter för årets karriärrådgivning är att allt sker på webben, som en webbkurs, och att rådgivningen enbart erbjuds på finska. "Rådgivningen passar för alla som vill utvecklas i sin karriär eller få ny fart på sitt arbetssökande. Samtidigt finns det nya element som gör att rådgivningen lämpar sig för arbetslösa", säger Nina Porra, chef för utbildningstjänster vid Journalistförbundet. Karriärrådgivningen består av fyra olika webbkurser. Den första kursen publiceras den 1 april och rådgivningen fortsätter sedan till årets slut. Arbetslösa kan samla aktivitet (den som krävs för att få arbetslöshetsförmånen till fullt belopp) från och med den 1 april. Kursmaterialet är på finska. Webbkurserna innehåller bland annat videon. På en video ger Anne Leppäjärvi, chef för journalistutbildningen vid Haaga-Helia tips och vägkost för den som söker arbete. Kring samma teman talar Jesse Ohtamo som ansvarar för personalens expertis och utveckling på Sanoma Finland. Du kan logga in på karriärrådgivningen här. Kom ihåg att skriva ditt namn rätt ifall du genom rådgivningen vill uppfylla kravet på aktivitet. På så sätt får du rätt kursintyg. Du kan själv skriva ut intyget efter avklarad kurs och skicka intyget till arbetslöshetskassan. Karriärrådgivningen är öppen för Journalistförbundets medlemmar 24/7 vilket betyder att du kan gå kurserna när du vill och i den takt du vill. Varje kurs innehåller fem separata moduler. I slutet av varje modul gör du ett test över det du lärt dig. Karriärrådgivningen är en medlemstjänst för Journalistförbundets medlemmar. Ifall du har obetalda medlemsavgifter lönar det sig att betala dem genast. Då kan du utnyttja webbtjänsten under resten av 2018. För ytterligare information kontakta Nina Porra, chef för utbildningstjänster vid Journalistförbundet, nina.porra(at)journalistiliitto.fi.  

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.