Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

I Jpoddens tionde avsnitt medverkar Antti Kuronen och Tom Kankkonen. Bilder: Antti Kuronen i Gaza i juni 2021. Bilden på Kankkonen tillsammans med sin fixare, som vill vara anonym, är fotad av Mikko Ahmajärvi (Yle) i Bagdad hösten 2019.

Kankkonen och Kuronen talar om utrikesjournalistik i färska Jpodden

De har två pass per man, kontanter hemma och regelbunden kontakt med fixare på olika håll i Mellanöstern och Ukraina. Redo att resa ut på uppdrag för arbetsgivaren finska Yle. I Jpoddens tionde avsnitt berättar utrikesjournalisterna och kollegerna Tom Kankkonen och Antti Kuronen om sitt arbete, i ett samtal med programvärden Magnus Londen.

Hur hittar man en bra fixare och hur skyddar man sina medarbetare och källor i ett samhälle där angivare eller en misstänksam säkerhetspolis följer varje steg du tar? Varför var det så lätt att i höst ta sig in i Afghanistan i samband med talibanernas maktövertagande? Och hur känns det när man är övertygad om att männen som står utanför bilen är kidnappare?

Tom Kankkonen och Antti Kuronen jobbar båda på både svenska och finska och båda har utsetts till Årets journalist. I Jpodden hör du dem beskriva vardagen som utrikesreporter. Vad tände deras gnista till journalistiken och vilka är deras bästa tips för den som drömmer om att jobba med utrikesjournalistik 

Lyssna på det nyaste avsnittet här, via Apple eller Spotify:


Läs mer om Jpodden och hitta tidigare avsnitt här. Skicka respons eller önskemål om teman eller gäster i kommande avsnitt. E-posta oss på jpodden@journalistiliitto.fi.