Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Journalistförbundets nya podcast är en podd för medlemmarna. Logo: Heli Saarela.

Jpoddens första avsnitt är ute – Magnus Londen gästas av Maija Hurme och Niklas Meltio

Journalistförbundet lanserar en egen podcast fredagen 18 december. I Jpodden samtalar journalisten Magnus Londen med intressanta gäster om aktuella mediefrågor.

I Jpodden blir det öppet prat och ärlig debatt om och kring finlandssvensk journalistik.

“Här tar vi upp det som vi borde snacka om på jobbet – men som vi aldrig hinner med”, säger programledaren Magnus Londen.

I det första avsnittet är gästerna illustratören och nyhetsgrafikern Maija Hurme och fotojournalisten Niklas Meltio.

De funderar på det ideala samarbetet. Hur ska man jobba för att slutprodukten blir kanon? De berättar också varför fotografiet eller illustrationen ska vara mer än en bildsättning av texten. Hur går det för fotojournalistiken då alla i världen tar bilder?

 

Tanken på en egen podcast föddes efter att Journalistförbundets svenska seminarium inhiberades på grund av coronapandemin. Nina Porra, utbildningschef vid Journalistförbundet vill att lyssnarna ska känna sig hemma.

”Jag hoppas också att de får nya idéer och inspirerande synvinklar på aktuella och relevanta frågor och att de sedan diskuterar det de hört med sina kolleger och vänner”, säger hon.

Mer om bakgrunden till podden kan du läsa i nyaste Journalisten.

Skicka gärna respons till poddens producent Lina Laurent, lina.laurent@vintermedia.fi. Berätta vad du tycker, vilka ämnen du tycker att podden ska ta upp och vem som borde gästa den.

Samtliga avsnitt av Jpodden hittar du på poddens egen webbplats.