Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Jonas von Wendt, Magnus Londen och Ann-Christine Karhu laddar upp med Jpodden inför sommarens sportevenemang. Foto: Lina Laurent

Jpodden: Respekten för sportjournalister ökar när Finland klarar sig bra

I Jpoddens sjunde avsnitt diskuterar sportjournalisterna Ann-Christine Karhu och Jonas von Wendt bevakningen av EM i fotboll för herrar och funderar på hur coronapandemin påverkat idrottsjournalistiken.

Hur är det att bevaka ett EM i fotboll där inget blev som man planerat? Och hur ändrades idrottsjournalistiken överlag under coronapandemin? Sportjournalisterna Ann-Christine Karhu från Yle och Jonas von Wendt från Hufvudstadsbladet berättar om ett annorlunda år – som egentligen inte var så annorlunda. De ger också sina bästa tips till den som drömmer om att bli sportjournalist. Det är till exempel viktigare med ett gott språk än att idrotta själv.

Dessutom får du veta varför Jonas von Wendt aldrig läser matchrapporter och vad som fick Ann-Christine Karhu att vilja bita huvudet av Kallervo Kummola.

Programvärd är Magnus Londen.

Lyssna på avsnittet här, via Apple eller Spotify.

Kom ihåg att du kan e-posta oss på jpodden@journalistiliitto.fi. Vem vill du att ska gästa studion, vilka teman ska vi ta upp, vad kan vi göra bättre? Skriv!

Mer info om Jpodden och tidigare avsnitt hittar du här.