Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Märta Nummenmaa, Magnus Londen och Niklas Grönholm bandade in Jpoddens sjätte asvnitt på journalistförbundets kontor. Foto: Lina Laurent

Jpodden: Maximera nyttan med sommarjobbet

I Jpodden sjätte avsnitt diskuterar Märta Nummenmaa och Niklas Grönholm sommarjobb med programvärden Magnus Londen.

I Jpoddens sjätte avsnitt som publiceras i dag är temat sommarjobb. Hur får man ut det mesta av sommarjobbet? Hur bra förbereder studierna en för arbetslivet? Och vad kan “stammisarna” lära sig av de, ofta unga, sommarjobbarna och -praktikanterna?

Niklas Grönholm, som ska sommarjobba på Ålands Radio, gillar inte begreppet “sommarfågel”.

“Det låter för lättsamt. Vi behövs på redaktionerna och vi måste ta oss själva på allvar”, säger han.

Märta Nummenmaa, som arbetat flera somrar på Västra Nyland och som i år sommarjobbar på svenska Yle i Böle, säger att feedback är oerhört viktigt.

“På Västis satte sig chefredaktören ner med mig och alla mina texter och så diskuterade vi vad som var bra och vad som kunde ha gjorts bättre.”

Ordet leds av Magnus Londen som i tiden sommarjobbade på Nya Åland. Han minns sig själv som en kaxig ung journalist som i misstag skrev om Anders Wikstrand i stället för Anders Wiklöf.

Lyssna på Jpodden här, i Spotify eller Apple.

Läs mer om Jpodden och om de tidigare avsnitten här. Vilka teman tycker du att Jpodden borde ta tag i? E-posta oss på jpodden@journalistiliitto.fi.