Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Jpodden: Hur är det att vara chef för journalister?

I Jpoddens andra avsnitt diskuteras ledarskap med Ann-Sofi Berger, Gunilla Celvin och Kalle Silfverberg.

Pilotprojektet Jpodden, Journalistförbundets podcast, lanserar nu sitt andra avsnitt. Temat är ledarskap och hur det är att vara chef för journalister.

Programledaren Magnus Londen tror att journalister är bångstyriga, ifrågasättande och svåra att leda. Hans gäster berättar ändå om en annan vardag på redaktionerna.

HBL:s nyhetschef Gunilla Celvin älskar sitt jobb och berättar att hon gått tiotals kurser i ledarskap. På en av dem lärde hon sig att man inte ska ta emot “när folk kastar apor”. Vad menar hon med det? Lyssna på podden.

Kalle Silfverberg började sin chefsbana som chef för Helsingin Sanomats Helsingforsredaktion. Då fick han ett råd av en kollega i samma ställning: “Kom ihåg att du som chef misslyckas varje dag”.

“Det är det bästa rådet jag har fått. När man accepterar det bli arbetet lättare”, säger Silfverberg i podden.

Österbottens Tidnings Ann-Sofi Berger har haft arbetsledaransvar tidigare men började känna sig som en chef först i och med uppdraget som ansvarig utgivare för ÖT. Hon övar sig på att inte curla sina medarbetare det vill säga att inte göra deras jobb.

Du kan lyssna på podden här, via Apple, Spotify eller RSS.


Jpodden är ett pilotprojekt med sammanlagt tre avsnitt – fortsättningen beror på främst på vilken respons podden får från medlemmarna och på ekonomiska frågor. Podcasten görs i samarbete med Jaksomedia som står för de tekniska lösningarna.

Skicka respons till poddens producent Lina Laurent, lina.laurent@vintermedia.fi. Berätta vad du tycker, vilka ämnen du tycker att podden ska ta upp och vem som borde gästa den.