Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Journalisterna och författarna Mikael Crawford och Karin Erlandsson diskuterar hur det är att skriva skönlitteratur i Jpoddens fjärde avsnitt. Magnus Londen är programvärd. Bilder: Schildts & Söderströms. Författarporträtt Cata Portin och Marcus Boman

Jpodden: Författaren är sin egen nyhetschef

Hur är det att släppa fakta och verklighet och hänge sig åt fantasi? Är skrivprocessen tung och präglad av skapandets ångest? Är skönlitteraturen en följd av att verkligheten inte räcker till? I Jpoddens fjärde avsnitt möts författarna och journalisterna Karin Erlandsson och Mikael Crawford i ett samtal med programvärden Magnus Londen.

“Det är mer stressigt att jobba som journalist än att skriva tre böcker på ett år”, säger  Erlandsson. Crawford är till vardags nyhetschef på Yle Östnyland men på lördagsmorgnarna skriver han romaner. Han konstaterar att en författare måste vara sin egen nyhetschef och skapa egna skrivrutiner.

Gästerna diskuterar bland annat deadlines, marknadsföring av sig själv och vikten av att hålla journalistiken och skönlitteraturen åtskilda.

Du kan lyssna på avsnittet här eller via Spotify, Apple eller RSS.

 

Jpodden är Journalistförbundets podcast som utkommer under hela jubileumsåret 2021. Ett nytt avsnitt sänds i slutet av varje månad. Vill du föreslå gäster eller teman för Jpodden eller vill du ge respons? Eposta oss på jpodden@journalistiliitto.fi.