Generell / 27.01.2020

Journalistförbundet lottar ut 20 biljetter till grävkonferensen Tutki!

Journalistförbundet är en av av grävkonferensen Tutki! 2020:s samarbetspartner. Nu delar vi ut 20 biljetter till konferensen till våra medlemmar. Anmäl ditt intresse för en gratisbiljett på evenemangets webbplats senast den 6.2.2020. Konferensen Tutki2020! ordnas i Helsingfors 24–25 april i år. Konferensen, med internationella gästföreläsare, passar både dig som är allmänreporter och dig som jobbar som grävande journalist. Gratisbiljetterna lottas ut den 7 februari. I biljetten ingår programmet, två luncher och inträde samt middag till kvällsfesten. Konferensen ordnas i Sanomahuset och kvällsfesten på restaurangen Sipuli. Läs mer om programmet och talarna på webbplatsen för Tutki! 2020 Tutki! 2020 ordnas av föreningen för grävande journalistik Tutki samt av rättsjournalisternas förening. Vi meddelar namnet på dem som vunnit en biljett till arrangörerna. Ifall du vinner bör du ändå anmäla dig själv till evenemanget på webbplatsen för Tutki! 2020. Ifall du vinner får du anmälningsinstruktioner i ett e-brev. Observera att du när du anmäler ditt intresse för en gratisbiljett förbinder dig att delta i konferensen under båda dagarna. Ifall du inte deltar båda dagarna bör du betala 175 euro, vilket motsvarar priset på konferensbiljetten. Den som vinner en biljett ansvarar själv för sina rese- och logikostnader. Du kan inte vinna en av Journalistförbundets gratisbiljetter ifall du fått stipendium för att delta i konferensen från någon annan instans. Lycka till! För ytterligare information, kontakta utbildningschef Nina Erho, nina.erho(at)journalistiliitto.fi

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.