Generell / 28.04.2021

Journalistförbundet anställer expert på journalistisk etik, kommunikationspolitik och internationella frågor

Journalistförbundet anställer en expert som bland annat ansvarar för internationellt samarbete och journalistisk etik. Skicka din ansökan senast 16 maj 2021. Är du den vi söker? Du arbetar med internationellt samarbete och medlemmarnas internationella tjänster. Du fungerar som det internationella utskottets sekreterare. Till ditt arbete hör att följa frågor som gäller mediepolitik, yrkesetik och frågor som berör journalisters säkerhet. Du jobbar tillsammans med förbundets ordförande, intressebevakningsenheten och med våra kommunikationsexperter. Vi förutsätter att du har erfarenhet av internationellt arbete, en gedigen kunskap om journalistisk etik och insyn i mediepolitiken. Vi uppskattar erfarenhet från att jobba i ett förbund. Du bör kunna flytande finska och engelska. Svenska används aktivt och ytterligare språkkunskaper, till exempel i ryska är en fördel. I ditt arbete kommer du att uppträda, kommunicera och samarbeta med andra. Vi erbjuder en mångsidig och intressant arbetsbild som en del i en expertorganisation med god stämning. Arbetet börjar på hösten. Skicka din ansökan samt löneanspråk före 16 maj 2021 till rekrytointi@journalistiliitto.fi. Vill du veta mer? Ring! Ytterligare information ges av:
  • intressebevakningsdirektör Petri Savolainen 3 maj kl. 12–14 och 10 maj kl. 14–16 tfn. 050 5342 485
  • ordförande Hanne Aho 7 maj kl. 9–11 och 11 maj kl. 13–15 tfn. 050 5254 345

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.