Generell / 19.01.2021

Journalistens medarbetare öppnar seminariet Mediespråk

Dan Lolax, Lina Laurent och Tommy Pohjola uppträder på mediespråk 26 januari 2021. Bild:
Seminariet Mediespråk är tillbaka efter en paus på ett år. Årets seminarium hålls som sex webbinarier. Det första webbinariet sänds 26 januari kl. 10–11 och då diskuteras svårigheten att rapportera om frågor som rör det egna mediehuset: anställningar, transparens, pengar och politik. Dan Lolax, chefredaktör för Kommuntorget och kolumnist i Journalisten, leder diskussionen. Journalistens medarbetare Lina Laurent och Tommy Pohjola berättar om sina erfarenheter. [caption id="attachment_4525569" align="alignleft" width="512"] Dan Lolax, Lina Laurent och Tommy Pohjola uppträder på mediespråk 26 januari 2021.[/caption] Lina Laurent är journalist och kommunikatör. Sedan 2010 har hon arbetat för branschtidningen Journalisten. Hon har skrivit om människor och fenomen och bland annat granskat de finlandssvenska mediehusens ekonomi och personalpolitik. På tidningen Journalistens webbplats hittar du samtliga artiklar hon skrivit om mediebranschen. Tommy Pohjola är journalist. Han arbetade länge som nyhetsreporter och nyhetschef på HBL och som reporter på tidningen Journalisten. Han är nu frilansjournalist och redaktör för tidningen Hem och skola. Dessutom har han gett ut flera böcker. Dan Lolax är chefredaktör på Kommuntorget, och skriver kolumner för Journalisten. Tidigare var han ledarskribent och journalist på Åbo Underrättelser och redaktör på Yle Åboland. Anmäl dig senast 22 januari genom att e-posta mediesprak@sptnyheter.fi. Mer info om webbinariet och om hur du anmäler dig hittar du på Mediespråk.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.