Nyheter / 04.12.2012

Johanna Pohjola aloitti Journalistissa

Johanna Pohjolan, 35, työsuhde on vuoden 2013 loppuun kestävä sijaisuus. Pohjola sijaistaa Jessikka Aroa, joka puolestaan on aloittanut Marja Palmusen sijaisena Suomen Journalistiliiton järjestöasiamiehen tehtävässä.

Johanna Pohjola on valtiotieteen maisteri, jonka pääaineena Helsingin yliopistossa oli sosiaali- ja kulttuuriantropologia. Pohjola on myös ollut lukioaikanaan vaihto-oppilaana Japanissa ja myöhemmin Buenos Airesin yliopistossa Argentiinassa.

Toimittajan uralle Pohjola ryhtyi 2005, mistä lähtien hän on työskennellyt muun muassa Taloussanomissa, Turun Sanomissa ja Helsingin Sanomissa sekä freelance-toimittajana Etelä-Amerikassa. Siellä hän raportoi esimerkiksi Metsä-Botnian tehdaskonfliktista Uruguayn ja Argentiinan rajalla.

”Toimittajan työ on mielestäni maailman paras ammatti. Journalistiin halusin tulla siksi, että haluan syventyä ja perehtyä sen eri puoliin. Toivottavasti voin myös luoda työni kautta kollegoille energiaa ja intoa heidän omassa työssään”, Johanna Pohjola sanoo.


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.