Generell / 11.08.2020

Inget Hangöseminarium i år 

Publicistförbundets och Hangö sommaruniversitets gemansamma årliga seminarium som skulle arrangeras på pensionat Tellina i Hangö den 4–5 september har ställts in. Det meddelar förbundets styrelsemedlem och seminariets producent Janne Strang På programmet fanns rikssvenska grävande journalister, finländska Nordenkorrespondenter och riksdagsledamöter. Det skulle vara paneldebatter, fri diskussion och även stand up. Sedan kom coronan.  ”Det är trist att avboka men i dagsläget kommer vi inte att kunna arrangera en sådan tillställning som vi visionerat. Vi kommer igen, den planering som gjorts är duglig även nästa sommar”.  Mediespråk är ett annat seminarium som många studerande och journalister ser fram emot. Datum för nästa seminarium är den 22–23 januari 2021 och platsen Academill i Vasa. Innehållsproducenten Catariina Salo berättar att man förmodligen kommer att tangera coronabevakningen och coronans inverkan på de finlandssvenska medierna. 

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.