Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Förbundet hjälper med brottsanmälan

Har tidningen MV-lehti publicerat dina verk utan tillstånd eller spridit ogrundade påståenden om dig? Gör en brottsanmälan i maj. Förbundet hjälper.

Polisen meddelade i går att den intensifierar samarbetet med åklagare när det gäller brottsmisstankar mot nättidningen MV-lehti. Polisen har mottagit ett tiotal brottsanmälningar mot tidningen och under våren går polis och åklagare igenom anmälningarna för att se om de fyller kriterierna för brott.

Polisen misstänker att MV-lehti har publicerat artiklar som eventuellt är ogrundade, falska eller som bryter mot upphovsrätten.

Polisen rekommenderar att den som blivit utsatt för brott gör en brottsanmälan till sin hemkommuns polisinrättning under maj månad.

Flera journalister kan ha blivit offer för brott. Det kan gälla misstankar om ärekränkning, upphovsrättsbrott eller publicering av uppgifter som kränker privatlivet.

Finlands Journalistförbund rekommenderar att medlemmar som misstänker att de blivit utsatta för ett brott av MV-lehti att göra en brottsanmälan. Vid behov ger Journalistförbundet råd och hjälper den som vill göra en anmälan.

Är du en av dem som behöver hjälp med att göra en brottsanmälan?

Ta kontakt med Journalistförbundets juridiska rådgivning, tfn 044 7555 000 (vardagar kl. 13−16), per e-post lakimies(at)journalistiliitto.fi eller kontakta förbundets jurist Jussi Salokangas