Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Svenska seminariet i Borgå

Journalistförbundets årliga svenska seminarium ordnas 23–24 september i Borgå. Följ med nyheter från seminariet här.

I två dagar samlas närmare 30 journalister från olika håll i landet till årets svenska seminarium. Platsen är kulturhuset Grand i Borgå och på programmet finns bland annat diskussioner, föreläsningar och den traditionella genomgången av läget på redaktionerna runt om i Svenskfinland. Frilansar är också väl representerade och ger en överblick av hur det ser ut på frilansfältet i dag.

Delta i diskussionen eller ställ frågor till de medverkande på Twitter #journsemi eller per e-post (lina.laurent (at) vintermedia.fi)

Program, fredag

Fredagen inleds med välkomstord av ordförande Hanne Aho. Lars Lundsten fortsätter under rubriken Vart är vi på väg? Läs ett sammandrag av hans föreläsning HÄR.

Efter lunchpausen ordnas en paneldiskussion med rubriken våga tänka nytt. Medverkande är frilansjournalisten Janne Louise Andersen från Danmark, frilansjournalisten Lina Laurent som nyligen gett ut reportagetidskriften Amos arv samt Micaela Röman, Östnylands före detta chefredaktör. Diskussionen leds av journalisten Eva Kela.

Sportjournalistik – riktig journalistik eller underhållning? är rubriken för eftermiddagens diskussion med Antonia Berg, journalist på Yle, Thomas Jonsson, journalist på Ålandstidningen och Kaj Kunnas, journalist på Yle som medverkar genom en videohälsning. Diskussionen leds av ÅU-journalisten Jean Lindén.

Program, lördag

Hur ser läget ut på redaktionerna och på fältet? I en genomgång diskuteras nyheter, utmaningar, problem och goda lösningar på redaktionerna i Svenskfinland. Frilansarna berättar om förändringar i arbetsvillkoren.