Nyheter / 16.05.2018

Finlands Journalistförbund stödjer NRK-strejken

Kuvakaappaus Journalisten.no Bild:
Förhandlingar om det nya kollektivavtalet mellan det norska public service-företaget NRK och Norsk Journalistlag har strandat i går. 1700 NRK-journalister har gått ut i strejk. Det norska förbundets tre krav handlar om att säkra kompetensutveckling, att ge vikarier motsvarande lön som andra anställda och att lönegapet ska minska mellan de journalister som jobbar på NRK och de som jobbar på andra medieföretag. ”Finlands Journalistförbund stödjer de här kraven och vi stödjer våra kolleger i NRK som kämpar för bättre arbetsvillkor”, säger Journalistförbundets ordförande Hanne Aho.

Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.