Generell / 12.01.2022

Fakturorna och anvisningarna för medlemsavgifterna skickas ut inom kort

Fakturorna och referensnumren för medlemsavgifterna skickas inom kort till medlemmarna. E-fakturorna skickas via nätbanken, till dem som använder tjänsten OmaPosti kommer fakturorna till OmaPosti och övriga får fakturan som en traditionell pappersfaktura. Referensnumren för medlemsavgifterna som innehålls av arbetsgivaren genom en fullmakt har skickats till arbetsgivaren. Medlemsavgiften för dem som betalar en viss procent av sin lön är fortfarande 1,4 procent, minimimedlemsavgiften är 17 euro/månad, frilansarnas medlemsavgift 20 euro/månad och studerandeavgiften är 4 euro/månad. Mer info om medlemsavgifterna hittar du här.   

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.