Generell / 25.10.2018

Bokningssystemet för stugan i Saariselkä ändras

Från och med fredagen 26 oktober kommer Santa’s Hotel Tuntur inte längre att sköta bokningar eller förmedla nycklar för Journalistförbundets semesterstuga i Saariselkä. Bokningstjänsten kommer framöver att skötas av Saariselkäs Centralbokning (keskusvaraamo). På grund av ändringarna i bokningsrutinerna går det inte att göra nya bokningar mellan 27 oktober och 5 november. Bokningar som gjorts innan den 26 oktober är i kraft och Centralbokningen kommer att kontakta dem som har bokningar eller behöver en nyckel. Vi ger nya anvisningar för bokningarna genast då vi fått all nödvändig information. Vi beklagar eventuella besvär.

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.