Generell / 10.02.2021

Avgångspaket eller uppsägning? Ny handbok av Journalistförbundet

Avgångspaket eller uppsägning. Läs Journalistförbundets nya handbok för svar på de vanligaste frågorna. Bild:
Hur ska du tänka om arbetsgivaren erbjuder ett så kallat avgångspaket i samband med en samarbetsförhandling eller ifall du hotas av uppsägning i ett annat sammanhang? Journalistförbundet har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren i en minihandbok som finns på vår webbplats. Vi har också uppdaterat webbplatsen information om vad det är bra att veta och tänka på när arbetsförhållandet upphör. Mer information hittar du på sidan om arbetsavtal. [caption id="attachment_4705280" align="alignnone" width="512"] Avgångspaket eller uppsägning. Läs Journalistförbundets nya handbok för svar på de vanligaste frågorna.[/caption] Här hittar du minihandboken: Avgångspaket eller uppsägning_tabell_FJF_2021

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.