Generell / 10.02.2021

Avgångspaket eller uppsägning? Ny handbok av Journalistförbundet

Avgångspaket eller uppsägning. Läs Journalistförbundets nya handbok för svar på de vanligaste frågorna. Bild:
Hur ska du tänka om arbetsgivaren erbjuder ett så kallat avgångspaket i samband med en samarbetsförhandling eller ifall du hotas av uppsägning i ett annat sammanhang? Journalistförbundet har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren i en minihandbok som finns på vår webbplats. Vi har också uppdaterat webbplatsen information om vad det är bra att veta och tänka på när arbetsförhållandet upphör. Mer information hittar du på sidan om arbetsavtal. [caption id="attachment_4705280" align="alignnone" width="512"] Avgångspaket eller uppsägning. Läs Journalistförbundets nya handbok för svar på de vanligaste frågorna.[/caption] Här hittar du minihandboken: Avgångspaket eller uppsägning_tabell_FJF_2021

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.