Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Svenska Journalistförbundets Friland Riks är värd för det nordiska frilansseminariet 2018.

Årets nordiska frilansseminarium i Malmö

Det nordiska frilansseminariet ordnas i Malmö 15–16 september. Programmet är digert och består av flera olika temahelheter som är uppbyggda kring  så kallade TED-talks, paneldebatter och korta föreläsningar. Det finns också en chans att hitta nordiska kolleger att jobba med. Temahelheterna är bland annat följande:

Hat och hot mot journalister och kommunikatörer: jobba tryggt, få stöd, åtal samt digitala kampanjer som försöker påverka demokratiska val.

Internetsoldater: Hur digitaliseringen ändrat medielandskapet och maktstrukturerna. Workshop: skydda dig själv och dina källor.

Identifiera “falska nyheter”, “urbana legender” och trollkampanjer (samt undvik att låta dig luras av dessa).

Visuell storytelling. Bilder som avhumaniserar. Hur illustrera och rapportera utan fördomar.

Hela programmet hittar du här: https://nordicfreelance2018.com/program/

Seminariet ordnas av Frilans Riks som är en del av Sveriges Journalistförbund. Deltagaravgiften är mellan 50 och 200 euro beroende på om du är studerande eller medlem i Journalistförbundet. Finländska frilansar kan få stipendium för rese- och logikostnader samt för deltagaravgiften  (max 499 euro) från stiftelsen Jokes. Ansök senast 27 augusti kl. 16.oo via Jokes elektroniska system. Skriv in frilansstipendium i fältet för användningssyfte.