Nyheter / 18.10.2016

Är du Medielagets nya verksamhetsledare?

Rekryteringsannons publicerad på Medielagets webbplats:

 Är du Medielagets nya verksamhetsledare?

Kom med och utveckla det nya andelslaget!

Medielaget är Finlands Journalistförbunds andelslag för journalister och professionella i mediebranschen. Nu letar vi efter en verksamhetsledare, anställningsförhållandet gäller tills vidare.

Till verksamhetsledarens arbetsuppgifter hör bland annat:

  • Att leda och utveckla andelslaget.
  • Att rekrytera och godkänna nya medlemmar.
  • Att leta efter arbetstillfällen åt medlemmarna.
  • Att arrangera evenemang.
  • I arbetet ingår även:

Att godkänna medlemmarnas fakturor och arbetsavtal i andelslagets elektroniska system.
Kundtjänst, både via telefon och e-post.
Att hålla kontakt med medlemmarna, bokföraren och med Journalistförbundet.
Andelslaget är Journalistförbundets nya medlemstjänst. Ett framgångsrikt andelslag ska byggas upp från noll. Verksamhetsledaren är andelslagets galjonsfigur och enda anställda.

Vi uppskattar att du har ett dynamiskt sätt att jobba, att du fokuserar på utveckling och att du är bra på att sköta praktiska frågor.

Det är en fördel om du känner till självsysselsattas olika arbetsformer, om du känner till mediebranschens arbetsvillkor och om du är bekant med hur olika avtal görs.

Vi hoppas att du har erfarenhet av ekonomiadministration, av att göra budgetar och av att följa upp dem.

Vi förutsätter att du har utmärkta kunskaper i finska. Det är en fördel om du kan finska, svenska och engelska.

Verksamhetsledarens månadslön för heltidsarbete är 2 900 euro. Du kan ge egna önskemål om din arbetstid och lönen kan räknas om i förhållande till det. Den som anställs får även jobba för andra arbetsgivare eller uppdragsgivare men vi hoppas att du i början av anställningsförhållandet kan jobba heltid.

Verksamhetsledaren får en introduktion i mediebranschen och självsysselsattas arbetsvillkor i Journalistförbundets kontor i Helsingfors. Vi hoppas att du kan börja jobba den 1 december 2016 eller senare enligt avtal. Arbetet kan skötas på distans.

Skicka in en fritt formulerad ansökan samt din CV senast 26 oktober 2016 kl. 23:59 till adressen rekrytointi@mediakunta.fi. För ytterligare informatoon om arbetet, kontakta andelslagets ordförande Jussi Salokangas: må 17.10. kl 10:00-11:00 och ons 19.10. kl 13:00-14:00. Telefonnummer: 050 3776 211. På basen av ansökan kallas en del av de sökande till arbetsintervju.


Inas Hamdan till Svenska seminariet i Helsingfors

Bland andra journalisten Inas Hamdan från Sydsvenskan och journalisten Johanna Aatsalo gästar Svenska seminariet i Helsingfors.

Journalistreglerna förnyas – fyra nya punkter föreslås

Arbetet med att förnya journalistreglerna går vidare. Enligt förslaget ska journalistreglerna få fyra nya punkter. Målet med förnyelsen att uppmuntra medierna till mer transparens.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.