Nyheter / 16.10.2017

Anmäl dig till svenska seminariet

Anmälan till Journalistförbundets svenska seminarium, som ordnas 10–11 november i Helsingfors, är öppen. Seminariet riktar sig till alla medlemmar – studerande, anställda, arbetslösa, frilansar med flera. Seminariet är ett utmärkt tillfälle att träffa kolleger, lära sig något nytt och att få en överblick av aktuella fackliga frågor. På programmet finns följande teman: Bevakning av asylfrågor och flyktingsituationen – har den skötts bra? Nyhetsbyrån SPT, andelslaget Medielaget, workshop i att läsa bokslut och besök på kommunikationsbyrån Miltton Alla svenskspråkiga medlemmar är välkomna på seminariet! Journalistförbundet står för logi för de medlemmar som inte bor i huvudstadsregionen. Förbundet ersätter också skäliga resekostnader samt bjuder på middagen som ordnas fredag kväll. Om du måste avboka gör det senast den 27 oktober. Förbundet debiterar en 100 € avbokningsavgift om du avbokar efter det. Avbokning på grund av sjukdom debiteras dock inte. Ytterligare information från utbildningschef Nina Porra, förnamn.släktnamn(at)journalistiliitto.fi Anmäl dig på webben via denna länk. På anmälningssidan hittar du också det uppdaterade programmet.

Fler tvister och omställningsförhandlingar – förbundet hjälper

Tvister som berörde Journalistförbundets medlemmars arbetsförhållanden, uppsägningar och arvoden ökade i fjol jämfört med året innan.

Kopiosto säkerställer att man får ersättning då verk och tv-program kopieras

Med sina heltäckande användningslicenser säkerställer Kopiosto att den kreativa branschen får de ersättningar den har rätt till för användningen av verk.

Marja Honkonen är Journalistens nya chefredaktör

Marja Honkonen, magister i samhällsvetenskaper, är Journalistens nya chefredaktör. Hon inleder sitt arbete genast.