Nyheter / 16.10.2017

Anmäl dig till svenska seminariet

Anmälan till Journalistförbundets svenska seminarium, som ordnas 10–11 november i Helsingfors, är öppen. Seminariet riktar sig till alla medlemmar – studerande, anställda, arbetslösa, frilansar med flera. Seminariet är ett utmärkt tillfälle att träffa kolleger, lära sig något nytt och att få en överblick av aktuella fackliga frågor. På programmet finns följande teman: Bevakning av asylfrågor och flyktingsituationen – har den skötts bra? Nyhetsbyrån SPT, andelslaget Medielaget, workshop i att läsa bokslut och besök på kommunikationsbyrån Miltton Alla svenskspråkiga medlemmar är välkomna på seminariet! Journalistförbundet står för logi för de medlemmar som inte bor i huvudstadsregionen. Förbundet ersätter också skäliga resekostnader samt bjuder på middagen som ordnas fredag kväll. Om du måste avboka gör det senast den 27 oktober. Förbundet debiterar en 100 € avbokningsavgift om du avbokar efter det. Avbokning på grund av sjukdom debiteras dock inte. Ytterligare information från utbildningschef Nina Porra, förnamn.släktnamn(at)journalistiliitto.fi Anmäl dig på webben via denna länk. På anmälningssidan hittar du också det uppdaterade programmet.

Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.